Bedem ljubavi Varaždin je od 1. siječnja 2021. godine korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva

Bedem ljubavi za OSI (osobe s invaliditetom) je projekt financiran sredstvima ESF-a, kojeg Bedem ljubavi Varaždin provodi od 1. lipnja 2019. godine u partnerstvu s DDICDP Varaždin

Mama i Tata od Zanata

Bedem ljubavi Varaždin je od 1. rujna 2021. godine počeo s provođenjem jednogodišnjeg projekta pod nazivom „Mama i tata od zanata“ kojeg financira Središnji državni ured za demografiju i mlade RH u iznosu od 50.000 kn. Cilj ovog projekta je kroz rad stručnjaka i volontera doprinijeti razvoju kapaciteta roditelja, kvalitetnijem i ravnopravnom roditeljstvu te zaštiti zdravlja trudnica i djece, posebno pripadnika romske nacionalne manjine. Partner na projektu je Osnovna škola Petrijanec u kojoj će se održavati dio planiranih projektnih aktivnosti (tribine, predavanja…)

Korisnicima i njihovim obiteljima projekt omogućava stjecanje novih znanja i vještina potrebnih za uspostavljanje temelja kvalitetnog življenja, od znanja o uspješnijem odgoju djece i zdravim navikama te održavanju higijene do odgovornijeg odnosa prema zajednici kao cjelini. Mlađe osobe bit će informirane i educirane o značajnim pitanjima vezanima uz reproduktivno zdravlje i planiranje obitelji te boljoj brizi o dojenčadi i maloj djeci. Kroz participaciju u aktivnostima unutar projekta doprinijet će se stvaranju pozitivne slike o sebi jer će dobiti mogućnost ostvariti se kao uspješniji roditelji, a time poboljšati osobne potencijale i dobiti veću mogućnost kontrole i odlučivanja o vlastitom životu.

Rad volontera s djecom će kroz planirane aktivnosti doprinijeti uspješnijem komuniciranju i razvoju socijalno poželjnih oblika ponašanja, a sve kroz igru i korištenje didaktičkih materijala, koji im u matičnoj zajednici nisu dostupni. Doprinijet će se iprevladavanju jezične barijere te aktivnijem razvoju govora.